Denny Hamlin ajaa lauantaina Doverin Cupin voittoon

Denny Hamlin ohitti tallikaverinsa Martin Truex Jr:n yhdeksän kierrosta ennen loppua ja voitti lauantain Cupin osakilpailun Doverin kansainvälisellä moottoriradalla.

Voitto on Hamlinin kuudes tämän vuoden aikana, mikä on Kevin Harvickin kanssa suurin voittotilanne tällä kaudella. Hamlin ja Harvick ovat yhdessä voittaneet kolme neljästä viimeisestä Cup-kilpailusta.

“Olen ajanut kärkeä kiinni viime viikkoina, mutta en ole päässyt sinne asti”, Hamlin sanoi NBCSN:lle. “Emme vain hallinneet sitä uudelleenkäynnistystä siellä, ja meidän piti taistella takaisin. Meidän oli palattava takaisin ja haettava se. Pystyin työskentelemään kärkilinjalla hieman saadakseni vauhtia. Näytti siltä, että automme oli vain hieman parempi liikkumaan eri linjoille.”

Hamlin pyyhkäisi molemmat vaiheet ja saavutti uransa ensimmäisen Cup-voiton Doverissa.

LISÄÄ: Kilpailutulokset ja kuljettajien pistetilanne

LISÄÄ: Jimmie Johnson ottaa viimeisen pudotuspelipaikan William Byronilta

Truexin toinen sija lopetti hänen viiden peräkkäisen kolmannen sijan putkensa, joka oli miljoona lyöntiä. Kertoimet olivat 23,5 miljoonaa yhtä vastaan, että Truex sijoittuisi kolmanneksi kuudessa peräkkäisessä kilpailussa.

Kyle Busch sijoittui kolmanneksi, mikä toi Joe Gibbs Racingille sijat 1-2-3. Buschia seurasivat Harvick ja Chase Elliott, joka voitti viime viikon kisan Daytonan radalla.

Jimmie Johnson sijoittui seitsemänneksi ja nousi Hendrick Motorsportsin tallikaverin William Byronin edelle viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kisaa. Johnson johtaa Byronia kolmella pisteellä. Byron menetti lauantaina 28 pistettä Johnsonille.

Johnson oli vakaa radalla, jonka hän on voittanut 11 kertaa aiemmin. Hän sai seitsemän etappipistettä.

Byron kamppaili autonsa käsiteltävyyden kanssa, ja varikkostrategian uhkapeli epäonnistui ja vei hänet lopulta kahden kierroksen päähän, mikä pilasi hänen kisansa. Hän sijoittui kolme kierrosta jäljessä 28. sijalle.

Sarja kisaa jälleen Doverissa sunnuntaina, mikä päättää kaksoisviikonlopun. Kisa nähdään kello 16.00 ET NBCSN-kanavalla.

Ykkösvaiheen voittaja: Denny Hamlin

Kakkosvaiheen voittaja: Denny Hamlin

KUKA OLI HYVÄSSÄ KILPAILUSSA: Chase Elliottin viides sija oli hänen viides top 10 -sijoituksensa peräkkäin. … Jimmie Johnson nousi pudotuspelipaikalle seitsemännellä sijallaan. Tämä on kolmas kerta tällä kaudella, kun hän on sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon peräkkäin. Kerran tällä kaudella hän on ollut kolme kertaa peräkkäin 10 parhaan joukossa. … Ricky Stenhouse Jr:n 10. sija on hänen ensimmäinen top 10 -sijoituksensa viimeiseen 11 kilpailuun.

KUKA KISASI HUONON KILPAILUN: William Byron lähti kilpailuun 25 pistettä Jimmie Johnsonin edellä viimeiseen pudotuspelipaikkaan ja jäi pudotuspelien ulkopuolelle sijoittuttuaan 28. sijalle. … Kurt Busch kolaroi aikaisessa vaiheessa ja jäi viimeiseksi 40 auton joukossa. Välikohtauksen aiheutti kontakti Erik Jonesiin, joka pyysi kisan jälkeen NBCSN:llä anteeksi välikohtausta.

Huomioitavaa: Denny Hamlin sanoi kisan jälkeen, että tämän kauden tavoite on 10 voittoa. Hän on 60 % matkasta kolmannella sijalla.

JATKUU: Doverissa (klo 16.00 ET NBCS:llä)