Javier Hernández

C.D. Guadalajara

Hernández aloitti pelaamisen C.D. Guadalajaran alemman divisioonan joukkueessa “Chivas” Coras Tepicissä, Nayaritin osavaltiossa kaudella kaudella 2005-06. Hän debytoi Guadalajarassa vuoden 2006 Aperturassa voittaessaan Club Necaxan Estadio Jaliscossa. Pisteiden ollessa 3-0 Hernández tuli 82. minuutilla Omar Bravon tilalle 82. minuutilla ja teki ottelun neljännen maalin viisi minuuttia myöhemmin. Se oli hänen ainoa maalinsa seitsemässä esiintymisessä kaudella 2006-07. Hän teki vielä kuusi esiintymistä kaudella 2007-08 tekemättä maalia.

Hernández teki kymmenen esiintymistä vuoden 2008 Aperturassa tekemättä maalia, mutta hän teki neljä maalia viidessätoista esiintymisessä vuoden 2009 Clausurassa. Vuoden 2009 Aperturassa Hernández sijoittui kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi yhdellätoista maalilla seitsemässätoista esiintymisessä. Hän aloitti vuoden 2010 Torneo Bicentenarion kahdeksalla maalilla viidessä ottelussa. Hän sijoittui vuoden 2010 Torneo Bicentenarion maalipörssin ykköseksi kymmenellä maalilla yhdessätoista ottelussa vietettyään viisi ottelua pelaamatta loukkaantumisensa vuoksi. Hän voitti myös turnauksen parhaan hyökkääjän palkinnon.

Manchester United

Transfer

File:Chicharito.ogv

Play media

Hernández Manchester Unitedin debyytissään

Manchester Unitedin tietoon Hernández tuli ensimmäisen kerran lokakuussa 2009; kykyjenetsijä kävi Meksikossa joulukuussa ja raportoi positiivisesti nähtyään muutaman pelin. Hernándezin iän vuoksi seura suunnitteli alun perin odottavansa ennen kuin tekisi sopimuksen hänen kanssaan, mutta hänen mahdollinen osallistumisensa maajoukkueessa MM-kisoissa ajoi seuran tekemään tarjouksen. Unitedin johtava kykyjenetsijä Jim Lawlor lähetettiin Meksikoon kolmeksi viikoksi helmi-maaliskuussa tarkkailemaan Hernándezia ja hän jätti hänestä jälleen positiivisen raportin, ennen kuin seuran asianajaja lähti Meksikoon viimeistelemään paperityöt.

Huhtikuun 8. päivänä 2010 Hernández sopi allekirjoittavansa sopimuksen Manchester Unitedin kanssa julkistamatonta palkkiota vastaan edellyttäen, että Hernández saa työlupahakemuksen. Edellisenä päivänä Hernández oli ollut läsnä Manchester Unitedin Mestarien liigan puolivälierävoitossa Bayern Müncheniä vastaan Old Traffordilla. Sopimus tehtiin täysin salassa; Hernándezin agentti pidettiin pimennossa, samoin kuin Hernándezin isoisä Tomás Balcázar, joka luuli Hernándezin lähtevän matkalle Yhdysvaltoihin Atlantaan. Osana sopimusta United pelasi ystävyysottelun C.D. Guadalajaraa vastaan avatakseen meksikolaisseuran uuden stadionin 30. heinäkuuta. Työlupa myönnettiin 27. toukokuuta, joten siirto voitiin virallistaa 1. heinäkuuta.

Kausi 2010-11

Hernández pelasi Manchester Unitedin joukkueessa MLS All-Stars -ottelussa NRG Stadiumilla Houstonissa heinäkuussa 2010

Hernández teki United-debyyttinsä 28. heinäkuuta, kun hän tuli 63. minuutilla Nanin tilalle Manchester Unitedin joukkueeseen NHL:n MLS:n All-Stars -ottelussa vuoden 2010 MLS:n All-Stars -ottelussa NRG Stadiumilla Houstonissa; hän teki ensimmäisen maalinsa seurassa 18 minuuttia myöhemmin, kun hän lobbasi pallon Nick Rimandon yli hieman alueen ulkopuolelta Darren Fletcherin pitkän läpisyötön jälkeen. Kaksi päivää myöhemmin Hernández teki maalin Manchester Unitedia vastaan pelatessaan ystävyysottelussa entiselle seuralleen C.D. Guadalajaralle, tehden avausmaalin heidän hiljattain rakennetulla stadionillaan; hän aloitti ottelun Chivas-paidassa ja teki ensimmäisen maalin jo kahdeksan minuutin jälkeen. Hän vaihtoi puolta puoliajalla, mutta ei pystynyt estämään Manchester Unitedin 3-2-tappiota. Hän teki maalin kolmannessa pre-season-ottelussa peräkkäin, kun hän onnistui 4. elokuuta 7-1-voitossa Irlannin liigan XI:stä hiljattain rakennetulla Aviva Stadiumilla.

Hernández teki kilpailudebyyttinsä 8. elokuuta ja teki samalla ensimmäisen maalinsa, kun hän nakutti Unitedin kakkosen 3-1-voitossa Chelseasta vuoden 2010 FA Community Shieldissä. Hän tuli kentälle toisen puoliajan alussa ja pääsi Antonio Valencian syötön päähän, ennen kuin meksikolaisen laukaus kimposi hänen omasta kasvoistaan verkkoon. Elokuun 16. päivänä Hernández debytoi Valioliigassa, kun hän korvasi Wayne Rooneyn 63. minuutilla 3-0-kotivoitossa Newcastle Unitedia vastaan. Hän teki ensimmäisen Mestarien liigan maalinsa 29. syyskuuta, kun hän tuli penkiltä ja teki ainoan maalin vierasvoitossa Valenciaa vastaan. Hän teki ensimmäisen liigamaalinsa Unitedille 2-2-kotitasapelissä West Bromwich Albionia vastaan 16. lokakuuta. Kahdeksan päivää myöhemmin hän teki ensimmäisen vaparinsa seuralle, joka oli myös hänen ensimmäinen liigamaalinsa, 2-1-vierasvoitossa Stoke Citystä. Kaksi päivää myöhemmin hän tuli penkiltä ja teki viime hetken voittomaalin, joka oli hänen kaikkien aikojen ensimmäinen liigacup-maalinsa, 3-2-voitossa Wolvesia vastaan, joka vei joukkueen puolivälieriin, joissa West Ham United pudotti sen. Tammikuun 1. päivänä 2011 hän tuli penkiltä ja teki voittomaalin 2-1-vierasvoitossa West Bromwich Albionia vastaan. Hernándezista tuli Valioliigan historian paras maalintekijä meksikolainen avattuaan maalihanat 2-1-kotivoitossa Stoke Cityä vastaan 4. tammikuuta.

Hernández pelasi kaudella 2010-11 Old Traffordilla West Bromia vastaan

25. tammikuuta Hernández teki tasoitusmaalin 3-2-vierasvoitossa 3-2-pelivoitossa Blackpoolista. Neljä päivää myöhemmin hän teki ensimmäisen FA Cup -maalinsa, kun hän iski voittomaalin 2-1-vierasvoitossa Southamptonia vastaan. Hernández osui kahdesti 4-0-vierasvoitossa Wiganista 26. helmikuuta. Kahdeksan päivää myöhemmin hän teki myöhäisen lohdutusmaalin 3-1-tappiossa Liverpoolin vieraana pelatussa derbyssä. Hernández onnistui kahdesti 2-1-kotivoitossa Marseillesta 15. maaliskuuta, mikä vei Unitedin Mestarien liigan puolivälieriin. Huhtikuun 2. päivänä hän teki viimeisen maalin West Ham Unitedia vastaan, kun joukkue nousi kahden maalin takaa 4-2-vierasvoittoon. Huhtikuun 8. päivänä Hernández paljastui ehdokkaaksi PFA:n vuoden nuoren pelaajan palkinnon saajaksi joukkuetoverinsa Nanin rinnalla. Neljä päivää myöhemmin hän avasi maalihanat Mestarien liigan puolivälierävoitossa Chelseaa vastaan 2-1. Ottelu päättyi 3-1, ja United eteni välieriin. Hän jatkoi maalintekoa 23. huhtikuuta tekemällä voittomaalin pääpallolla 1-0-kotivoitossa Evertonia vastaan.

8. toukokuuta Hernández teki avausmaalin 2-1-kotivoitossa Chelseaa vastaan vain 36 sekunnin jälkeen jättäen Unitedin yhden pisteen päähän mestaruudesta. Maali Chelseaa vastaan teki hänestä ensimmäisen pelaajan sitten Ruud van Nistelrooyn kaudella 2001-02, joka teki debyyttikaudellaan 20 maalia seuralle. Hernández päätti debyyttikautensa Manchester Unitedissa voittamalla 18. toukokuuta Sir Matt Busby Player of the Year -palkinnon, jota fanit äänestivät. Toukokuun 28. päivänä Hernández pelasi kaikki 90 minuuttia 3-1-tappiossa Barcelonalle Mestarien liigan finaalissa. 5. heinäkuuta 2011 Kansainvälinen jalkapallohistorian ja -tilastojen liitto nimesi Hernándezin “Maailman maalintekijäksi 2011” 13 maalillaan ennen muita pelaajia, kuten Cristiano Ronaldoa, Giuseppe Rossia ja Lionel Messiä.

Kausi 2011-12

Oltuaan mukana Meksikon kanssa CONCACAF Gold Cupissa 2011 Hernández palasi Manchester Unitediin aloittaakseen kauteen valmistavan harjoittelun New Yorkissa MLS:n All-Star-peliä 2011 ennen. Heinäkuun 26. päivänä 2011 hänet vietiin sairaalaan kärsittyään lievän aivotärähdyksen saatuaan pallon päähän harjoittelun aikana; hänen tilansa selvitettiin seuraavana päivänä, mutta hän ei osallistunut peliin.

28. heinäkuuta 2011 kerrottiin, että C.D. Guadalajaran lääkäri Rafael Ortega oli ilmoittanut Manchester Unitedille, että Hernández kärsi jo olemassa olevasta neurologisesta sairaudesta. Ortega selitti myös, että Hernández oli teini-ikäisenä kärsinyt “akuutista migreenistä ja “päänsärystä”. Hän ei osallistunut yhteenkään Unitedin pre-season-otteluun eikä vuoden 2011 FA Community Shieldiin. Hän jätti väliin myös Unitedin kauden avausottelun West Bromwich Albionia vastaan.

Hernández esiintyi ensimmäistä kertaa kaudella 2011-12 22. elokuuta 3-0-voitossa Tottenham Hotspuria vastaan, kun hän tuli penkiltä Danny Welbeckin tilalle 79. minuutilla. Hän palasi aloituskokoonpanoon 10. syyskuuta Bolton Wanderersia vastaan ja teki kaksi maalia 5-0-voitossa. Lokakuun 15. päivänä 2011 Hernández tuli vaihtopenkiltä ja teki ratkaisevan tasoitusmaalin Liverpoolia vastaan Anfieldillä 1-1-tasapelissä. Hernández pelasi 81. minuutilla Danny Welbeckin syötön kulmasta varkain sisään ja ohjasi tasoitusmaalin.

Hernández allekirjoitti 24. lokakuuta uuden viisivuotisen sopimuksen, joka sitoo hänet Manchester Unitediin vuoteen 2016 asti. Seuraavana päivänä kerrottiin, että Hernández oli päässyt kyseisen vuoden FIFA:n Ballon d’Or -palkinnon ehdokaslistalle. Hernández teki kauden neljännen liigamaalinsa ja voittomaalin Evertonia vastaan Goodison Parkilla 1-0-voitossa 29. lokakuuta. Tämän jälkeen hän teki kauden viidennen liigamaalinsa ja voittomaalin Unitedin seuraavassa vierasottelussa Swansea Cityn vieraana, joka voitettiin 1-0. Hernández teki maalin jälleen seuraavassa ottelussa kotonaan Newcastle Unitedia vastaan, kun Wayne Rooneyn laukaus torjui puolustajan ja kimposi takaisin Hernándezista verkkoon. Hänet kannettiin kentältä aikaisin Unitedin seuraavassa liigaottelussa Aston Villan vieraana, kun hän näytti kaatuvan nilkkansa päälle ilman vastustajan haastetta. Ottelun jälkeen manageri Sir Alex Ferguson sanoi, että Hernández oli kärsinyt nilkan nivelsidevammasta ja on poissa jopa neljä viikkoa. Joulukuun 18. päivänä Hernández teki yllättävän aikaisen paluun Queens Park Rangersia vastaan. Hän tuli 63. minuutilla Danny Welbeckin tilalle Unitedin voittaessa Loftus Roadilla 2-0.

Tammikuun 31. päivänä 2012 Hernández teki ensimmäisen maalinsa sitten marraskuun ja kauden seitsemännen maalinsa 2-0-liigavoitossa Old Traffordilla Stoke Cityä vastaan tehden ensimmäisen kahdesta jäähystä. Hernández jatkoi maalintekoa 5. helmikuuta Stamford Bridgellä Chelseaa vastaan, tehden kolmannen maalin kolmen maalin comeback-tasapelissä, ohjaamalla Ryan Giggsin ristiin. Helmikuun 16. päivänä Hernández teki ensimmäisen maalinsa Eurooppa-liigassa 2-0-vierasvoitossa Ajaxia vastaan 32. kierroksella. Hän teki jälleen maalin Old Traffordilla 23. helmikuuta pelatussa toisessa osaottelussa, mutta tällä kertaa 2-1-kotitappiossa. United voitti kuitenkin ottelun 3-2. 18. maaliskuuta Hernández teki kaksi maalia 5-0-voitossa Wolverhampton Wanderersia vastaan.

Kausi 2012-13

Hernández harjoituksissa Manchester Unitedin kanssa vuonna 2012

Hernández aloitti kolmannen kautensa Unitedin riveissä 2. syyskuuta 2012, jolloin hän tuli 72. minuutilla Danny Welbeckin tilalle 3-2-voitossa Southamptonia vastaan. Syyskuun 15. päivänä hänet nimettiin aloituskokoonpanoon ottelussa Wigan Athleticia vastaan ja hän pelasi kaikki 90 minuuttia. Huolimatta siitä, että Wiganin maalivahti Ali Al-Habsi torjui rangaistuspotkun viidennellä minuutilla, Hernández teki kauden ensimmäisen maalinsa sekä avusti joukkuetoverinsa Nick Powellin maalin 4-0-voitossa. Lokakuun 23. päivänä Hernández teki vaparin 3-2-vierasvoitossa Bragaa vastaan Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa, kun United oli hävinnyt ensimmäisellä puoliajalla 2-0. Viisi päivää myöhemmin hän teki voittomaalin yhdeksän miehen Chelseaa vastaan kiistanalaisessa 3-2-voitossa, kun hänen katsottiin olleen paitsioasemassa maalia tehdessään.

10. marraskuuta 2012 Hernández tuli kentälle toisen puoliajan vaihtomiehenä ja teki kaksi maalia, kun United nousi 2-0-tappioasemasta voittamaan Aston Villan 2-3 Villa Parkilla. Ottelun lopussa Hernández lunasti hattutempun, mutta uusinnat osoittivat, että hänen laukauksensa Unitedin toiseen maaliin osui leveäksi, kunnes Villa-puolustaja Ron Vlaar käänsi sen omaan verkkoonsa. 24. marraskuuta hän teki kauden viidennen liigamaalinsa 3-1-kotivoitossa Queens Park Rangersista. 26. joulukuuta Hernández teki Unitedin neljännen maalin loppuminuuteilla 4-3-voitossa Newcastle Unitedia vastaan Old Traffordilla. Sen jälkeen hän aloitti vuoden 2013 tekemällä vaparin 1. tammikuuta Wigania vastaan ja auttoi Unitedin 4-0-voittoon. Tammikuun 26. päivänä Hernández teki toisen vaparin, tällä kertaa FA-cupin ottelussa Fulhamia vastaan, jonka United voitti 4-1.

Toisessa FA-cupin ottelussa Readingia vastaan 18. helmikuuta Hernández teki maalin 72. minuutilla ja vei Unitedin 2-0-johtoon. Hänen maalinsa olisi lopulta ratkaiseva tekijä, sillä United voitti ottelun 2-1. Vaikka hän aloitti Unitedin 2-0 Valioliigavoitossa QPR:ää vastaan 23. helmikuuta 2013, hän ei tehnyt ottelussa maalia, ja hän teki maalin uudelleen vasta 10. maaliskuuta toisessa FA Cup -ottelussa Chelseaa vastaan, joka päättyi 2-2-tasapeliin. Hernández avasi maalihanat manageri Sir Alex Fergusonin viimeisessä kotiottelussa Old Traffordilla Swansea Cityä vastaan. Kun vapaapotkua ei ollut selvitetty, hän puski kuudesta metristä sisään ensimmäisellä puoliajalla ja vei Unitedin 1-0-johtoon ottelussa, jonka se voitti 2-1. Hernández teki Unitedin kauden viimeisen maalin ja Fergusonin aikakauden viimeisen maalin, kun hän napautti lähietäisyydeltä poikittaissyötön sisään 5-5-tasapelissä West Bromwich Albionin vieraana viimeisenä pelipäivänä.

kausi 2013-14

Hernández teki kauden ensimmäisen maalinsa uuden managerin David Moyesin alaisuudessa 25. syyskuuta 2013, kun hän teki liigacupin kolmannella kierroksella liigakarsintaottelussa ainoan maalin kotivoitossaan kilpailijaa Liverpoolia vastaan. Lokakuun 26. päivänä hän teki kauden ensimmäisen liigamaalinsa, kun joukkue nousi takaa-ajoasemasta voittaakseen Stoken 3-2 Old Traffordilla. Kolme päivää myöhemmin hän teki vaparin – aloittaen rangaistuspotkusta – 4-0-voitossa Norwich Cityä vastaan liigacupin seuraavalla kierroksella. Turnauksen välierissä hänen maalinsa Adnan Januzajin syötöstä lisäajan viimeisellä minuutilla pakotti rangaistuspotkukilpailuun, jonka United hävisi Sunderlandille.

Laina Real Madridiin

Hernández allekirjoitti 1. syyskuuta 2014 Real Madridin kanssa kauden mittaisen lainasopimuksen, jossa on osto-optio lainan päätyttyä. Hän kävi lääkärintarkastuksessa ja allekirjoitti sopimuksen samana päivänä.

Hernández teki debyyttinsä Madridin derbyssä 13. syyskuuta, jolloin hän korvasi Karim Benzeman viimeisten 27 minuutin ajan joukkueen hävitessä kotonaan 2-1 Atlético Madridille. 19. syyskuuta Hernández tuli 77. minuutilla Gareth Balen tilalle ja teki kaksi ensimmäistä maaliaan 8-2-vierasvoitossa Deportivo de La Coruñaa vastaan.

Hän teki 22. huhtikuuta 2015 voittomaalin 1-0-voitossa Atlético Madridia vastaan, joka lähetti Real Madridin Mestarien liigan välieriin. Neljä päivää myöhemmin Hernández teki vaparin Madridin 2-4-vierasvoitossa Celta de Vigoa vastaan.

Toukokuun 26. päivänä ilmoitettiin, että Hernández palaa Manchester Unitediin lainakauden päätyttyä, kun Real Madrid päätti olla tekemättä lainasiirrosta pysyvää sopimusta.

Pysyvä lähtö Manchester Unitedista

29. elokuuta 2015 kerrottiin, että Manchester Unitedin manageri Louis van Gaal oli kertonut Hernándezille, että hän voi lähteä seurasta ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Vaikka yksi vuosi hänen sopimuksestaan oli vielä jäljellä, oli epäselvää, minkä suuruista siirtosummaa United vaatisi hänestä.

Hernández pelasi viimeiseksi jääneessä ottelussaan Manchester Unitedissa 22. elokuuta maalittomassa tasapelissä Newcastle Unitedia vastaan Old Traffordilla. Hän tuli vaihtoon 67. minuutilla Adnan Januzajin tilalle. Koska hän tuli Manchester Unitedissa ollessaan usein vaihtoon, Hernándezin minuutit maalia kohden -suhde on yksi Valioliigan historian tehokkaimmista.

Bayer Leverkusen

31. elokuuta 2015 ilmoitettiin, että Hernández allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen Bundesliigaseura Bayer Leverkusenin kanssa julkistamattomalla summalla, tiettävästi 7,3 miljoonalla punnalla.

kausi 2015-16

Hernández teki Bundesliigadebyyttinsä 58. minuutilla vaihtopelaajana 1-0-tappiossa Darmstadt 98:lle 12. syyskuuta. Neljä päivää myöhemmin hän teki ensimmäisen maalinsa Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa BATE Borisovia vastaan tehden kolmannen maalin 4-1-voitossa. 23. syyskuuta Hernández teki ensimmäisen Bundesliigamaalinsa Bayerin voittaessa FSV Mainz 1-0. Hänet valittiin myös ottelun mieheksi. Lokakuun 20. päivänä Hernández teki ensimmäisen vaparinsa Leverkusenille Mestarien liigan 4-4-tasapelissä Romaa vastaan. Hän lopetti Mestarien liigan lohkovaiheen viidellä maalilla kuudesta ottelusta, mutta Bayer ei päässyt pudotuspelivaiheeseen, vaan sijoittui E-lohkossa kolmanneksi ja putosi Eurooppa-liigaan.

Hernández nimettiin marraskuun Bundesliigan kuukauden pelaajaksi; kuukaudessa hän teki maalin 2-1-tappiossa kotonaan 1:lle. FC Kölnin vieraana ja kahdesti 3-1-voitossa Eintracht Frankfurtin vieraana. Joulukuun 12. päivänä Hernández teki ensimmäisen hattutemppunsa Leverkusenin voittaessa Borussia Mönchengladbach 5-0. Näin hän teki 15 maalia 12 viimeisessä ottelussaan ja hänen maalimääränsä nousi 17 maaliin 20 ottelussa. Hänet nimettäisiin jälleen joulukuun Bundesliigan kuukauden pelaajaksi.

30. tammikuuta 2016, Bayerin toisessa ottelussa talvitauon jälkeen, Hernández teki kaksi maalia 3-0-tappiossa Hannover 96:lle rekisteröidäkseen kauden 20. ja 21. maalinsa. Kaksi päivää myöhemmin hänet nimettiin kolmannen kerran Bundesliigan kuukauden pelaajaksi.

Kausi 2016-17

Hernández teki maalin ja antoi syöttöpisteen Leverkusenin voittaessa SC Hauensteinin 2-1 DFB-pokaalin ensimmäisellä kierroksella 21. elokuuta 2016. Kaksi päivää myöhemmin kerrottiin, että Hernández jättäisi väliin Bayerin kauden avausottelun Borussia Mönchengladbachia vastaan saatuaan murtuneen käden. 17. syyskuuta Hernández teki Bundesliigakauden ensimmäisen maalinsa Eintracht Frankfurtin vieraana, mutta hukkasi kuitenkin mahdollisuuden tasoitukseen myöhään rangaistuspotkusta 2-1-tappiossa. Seuraavalla viikolla FSV Mainz 05:n vieraana Hernández keräsi täydellisen hattutempun, johon kuului myös voittomaali jatkoajalla, mikä oli Bundesliigakauden kolmas hattutemppu. Myöhemmin hänet nimettiin syyskuun Bundesliigan kuukauden pelaajaksi.

28. tammikuuta 2017 Hernández teki Bayer Leverkusenin toisen maalin 2-3-tappiossa Borussia Mönchengladbachia vastaan päättäen yhdentoista ottelun maalittoman putkensa. Helmikuun 21. päivänä Atlético Madridia vastaan pelatun ottelun jälkeen Hernándezista tuli meksikolainen pelaaja, jolla on eniten esiintymisiä Mestarien liigassa 47:llä, ylittäen Rafael Márquezin aiemman ennätyksen 46 esiintymistä.

West Ham United

kausi 2017-18

Hernández siirtyi 24. heinäkuuta 2017 englantilaisseura West Ham Unitediin julkisuuteen julkistamattomalla summalla, jonka kerrottiin olleen arviolta noin 16 miljoonaa Englannin puntaa, ja allekirjoitti kolmevuotisen sopimuksen. Hänelle annettiin pelipaita numerolla 17. Hän debytoi West Hamissa 13. elokuuta pelaamalla kaikki 90 minuuttia 4-0-tappiossa entistä seuraansa Manchester Unitedia vastaan Old Traffordilla. Seuraavalla viikolla Hernández teki kaksi ensimmäistä maaliaan West Hamille 3-2 tappiossa Southamptonille.

Marraskuussa Hernández sai reisilihasvamman ollessaan kansainvälisessä tehtävässä Meksikon kanssa, ja hänen kerrottiin olevan poissa toiminnasta jopa kaksi viikkoa. Slaven Bilićin potkujen ja David Moyesin manageriksi nimittämisen jälkeen Hernándezin pelättiin jäävän West Hamissa Manchester Unitedin tapaan ulkopuolelle. Vastauksena Moyes viittasi häneen “huippumaalintekijänä” ja “loistavana viimeistelijänä”. Talven siirtoikkunan aikana raportoitiin, että Hernández lähtisi seurasta vain kuuden kuukauden jälkeen, ja hänet yhdistettiin siirtoon turkkilaisseura Beşiktaşiin sekä mahdolliseen paluuseen Manchster Unitediin. Tammikuun 20. päivänä 2018 hän tuli penkiltä ja teki West Hamin tasoitusmaalin 1-1-liigatasapelissä Bournemouthia vastaan, tehden ensimmäisen maalinsa sitten lokakuun. Ottelun jälkeen Moyes kehui Hernándezin suoritusta sanomalla “tarvitsimme häntä tänään”. Huhtikuun 8. päivä liigaottelussa Chelseaa vastaan hän teki 73. minuutilla 1-1-tasoitusmaalin, joka oli hänen yhdeksäs maalinsa seuraa vastaan.

kausi 2018-19

28. elokuuta 2018 Hernández teki West Hamin kolmannen maalin jatkoajalla 3-1-voitossa AFC Wimbledonia vastaan EFL Cupin toisella kierroksella. Syyskuussa West Hamin manageri Manuel Pellegrini ilmoitti Hernándezin kärsivän rauhaskuumeesta, minkä vuoksi häneltä jäi useita otteluita väliin. Hän toipuisi ja palaisi harjoituksiin lokakuussa. Marraskuun 3. päivänä hän teki kauden ensimmäisen Valioliigamaalinsa West Hamin voittaessa Burnley 4-2.

Helmikuun 22. päivänä 2019 Hernández teki tasoitusmaalin West Hamin voittaessa Fulham lopulta 3-1. Ensimmäisellä katselukerralla näytti siltä, että Hernández oli päästellyt pallon metristä maaliin, mutta maalin uusinnat näyttivät kuitenkin näyttävän, että pallo kimposi Hernándezin käsivarresta, jolloin pallo painui maaliin. Se oli myös hänen uransa 50. Valioliigamaalinsa, ja hänestä tuli ensimmäinen meksikolainen, joka saavutti tämän virstanpylvään. Hän pääsi maalintekijäksi jälleen 16. maaliskuuta, kun hän tuli toisen puoliajan vaihtopelaajana ja teki kaksi maalia – mukaan lukien voittomaalin jatkoajalla – varmistaakseen 4-3-liigan voiton Huddersfieldistä.

Kausi 2019-20

Hernández pelaa West Ham Unitedissa vuonna 2019

Ensimmäisenä ennen kauden alkua hänelle annettiin numero 9:n paita. Hernández teki kauden 2019-20 Valioliigakauden ensimmäisen maalinsa 17. elokuuta 2019, kun West Ham pelasi 1-1-tasapelin Brightonin kanssa Falmer Stadiumilla. 30. elokuuta Hernández jätti siirtopyynnön West Hamille ja lensi Espanjaan suorittamaan lääkärintarkastuksen ennen ehdotettua 8 miljoonan euron siirtoa Sevillaan.

Sevilla

2. syyskuuta 2019 Hernández siirtyi La Liga -seura Sevillan riveihin julkistamattomalla maksulla, jonka kerrotaan olevan 7,3 miljoonaa puntaa, ja allekirjoitti kolmen vuoden sopimuksen. Hän teki liigadebyyttinsä 15. syyskuuta vierasottelussa Alavésia vastaan tullen 70. minuutilla vaihtoon Sevillan 1-0-voitossa. Neljä päivää myöhemmin Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelussa azerbaidžanilaista Qarabağ FK:ta vastaan Hernández teki vapaapotkun, uransa ensimmäisen, joukkueensa 3-0-voitossa. Lokakuun 27. päivänä hän teki ensimmäisen maalinsa La Ligassa Sevillan joukkueessa 2-0-voitossa Getafea vastaan.

File:Javier Hernández - Your Action Saves Lives.ogv

Play media

Hernándezin espanjankielinen yleisöjulkistus Kalifornian osavaltiolle COVID-19-pandemian torjunnasta vuonna 2020.

LA Galaxy

Hernández allekirjoitti 21. tammikuuta 2020 kolmivuotisen sopimuksen Major League Soccer -seura LA Galaxyn kanssa ja hänestä tuli liigan parhaiten palkattu pelaaja. Hän teki MLS-debyyttinsä 29. helmikuuta 1-1-tasapelissä Houston Dynamoa vastaan, joukkueen kapteenina ja pelaten koko ottelun ajan. Hän teki 13. heinäkuuta seuran ensimmäisen maalin Portland Timbersia vastaan, joka päättyi 2-1-tappioon.