Chargers geven klap aan Raiders’ playoff hoop met wilde OT overwinning

W.G. Ramirez – The Associated Press

: 18 december 2020
Laatst bijgewerkt: 18 december 2020

herbert-henry-121720
Los Angeles tight end Hunter Henry, links, viert met quarterback Justin Herbert, rechts, na het scoren van een 10-yard touchdown tijdens de eerste helft van de Chargers’ 30-27 OT overwinning op de Las Vegas Raiders op donderdag. (Chris Unger/Getty Images)

Justin Herbert scoorde op een 1-yard plunge om de Los Angeles Chargers donderdagavond een 30-27 overwinning in overtime te geven op de Las Vegas Raiders.

De Chargers (5-9) hebben een negen-game verliesreeks tegen hun AFC West tegenhangers gestopt. De Raiders (7-7) verloren quarterback Derek Carr aan een linker liesblessure in het eerste kwartaal. Ze hebben vier van de vijf verloren, alles behalve hun play-off kansen.

Momenten nadat Daniel Carlson’s 23-yard field goal op het eerste bezit van de Raiders Las Vegas op een 27-24 voorsprong zette, vond Herbert wideout Jalen Guyton streaking door cornerback Keisean Nixon voor een 53-yard receptie om de winnende score op te zetten.

Los Angeles verbeterde naar 1-2 in overtime-wedstrijden, terwijl alle vier de wedstrijden tegen divisievijanden tot de laatste play zijn gekomen.

• BOX SCORE: Chargers 30, Raiders 27 (OT)

Herbert, die negen receivers op de korrel nam en er zeven minstens één pass voltooide, was 22 voor 32 met 314 yards en twee touchdowns. Hij vestigde een NFL rookie record met zijn achtste 300-yard wedstrijd.

Voor de Raiders veranderde de verhaallijn snel van must-win om in leven te blijven in de play-off jacht, naar hoe te winnen met back-up Marcus Mariota die zijn eerste actie als een Raider ziet.

Nauwelijks vier dagen na het ontslaan van hun defensieve coördinator Paul Guenther, plus het missen van vier starters in de verdediging, en met hun offensieve coördinator Greg Olson op een zijspoor na een positieve test op COVID-19, verloren de Raiders Carr toen hij in het eerste kwartaal mank ging op een third-down scramble in de buurt van de doellijn. Carr ging onmiddellijk naar de kleedkamer en keerde niet terug.

Mariota, de No. 2 overall pick in 2015 door Tennessee, was niet meer in een wedstrijd verschenen sinds hij op 19 januari in de play-offwedstrijd van de Titans in Kansas City stapte. De zesdejaars pro was in voor één snap in elk van de drie play-offwedstrijden van de Titans vorig seizoen en had geen touchdown gegooid sinds een 24-10 overwinning in Atlanta op 29 sept.2019.

Hij was evenwichtig in zijn terugkeer vanaf de eerste snap.

Op zijn eerste drive was hij 3 voor 3 voor 70 yards en een perfect geplaatste over-the-top pass naar Darren Waller. Mariota scramblede ook voor 11 yards voor een eerste down.

Maar de Chargers maakten snel werk van hun laatste bezit in de eerste helft, en namen een 17-10 voorsprong in de kleedkamer nadat Herbert de gedecimeerde secundaire van Las Vegas uit elkaar plukte met identieke opeenvolgende plays. Na een connectie met KJ Hill voor 26 yards op third down, vond Herbert Tyron Johnson voor een 26-yard TD strike. Het was Herbert’s 27e touchdown pass, waardoor hij samen met Baker Mayfield de meeste touchdown pass van een rookie in de geschiedenis van de NFL op zijn naam schrijft.

Mariota droeg zijn magie over in de tweede helft en leidde de Raiders down field op hun eerste drive van de tweede helft. Josh Jacobs dook met zijn hoofd eerst over de paal en in de end zone om gelijk te maken.

Mariota eindigde 17 van 28 voor 226 yards met een TD en een interception. Hij rende ook voor 88 yards op negen carries, waaronder een touchdown. Mariota werd slechts de derde Raider die 150 yards passte, 50 yards rushte, een TD gooide en nog een rushde in dezelfde wedstrijd, samen met Rich Gannon (2000) en Vince Evans (1987).