Denny Hamlin zaterdag naar Dover Cup-overwinning

Denny Hamlin passeerde teamgenoot Martin Truex Jr. met nog negen ronden te gaan voor de leiding en won zaterdag de Cup-race op Dover International Speedway.

De overwinning is Hamlins zesde van het jaar, waarmee hij samen met Kevin Harvick de meeste van dit seizoen op zijn naam schrijft. Hamlin en Harvick hebben samen drie van de laatste vier Cup-races gewonnen.

“Ik ben de leiders de laatste weken achterna gerend, maar ik ben er niet in geslaagd om er te komen,” vertelde Hamlin aan NBCSN. “We hadden gewoon geen controle over die herstart daar en we moesten gewoon terugvechten. We moesten terug en het halen. Ik was in staat om de bovenste lijn daar een beetje te bewerken om het momentum te krijgen. It looked like our car was just a little bit better at moving around to different lines.”

Hamlin swipe both stages in scoring his first career Cup victory at Dover.

MORE: Raceresultaten en rijderspuntenverslag

MORE: Jimmie Johnson neemt laatste play-off plek over van William Byron

Truex’s runner-up finish maakte een einde aan zijn streak van vijf opeenvolgende derde-plaats finishes, een miljoen tegen één kans. De kans was 23,5 miljoen tegen één dat Truex in zes opeenvolgende races als derde zou eindigen.

Kyle Busch eindigde als derde, waardoor Joe Gibbs Racing een 1-2-3 finish had. Busch werd gevolgd door Harvick en Chase Elliott, die vorige week de race op het stratencircuit van Daytona won.

Jimmie Johnson eindigde als zevende en schoof voor op Hendrick Motorsports teamgenoot William Byron voor wat de laatste play-off plek zou zijn met nog twee races te gaan in het reguliere seizoen. Johnson leidt Byron met drie punten. Byron verloor zaterdag 28 punten aan Johnson.

Johnson was solide op het circuit dat hij 11 keer eerder won. Hij scoorde zeven podiumpunten.

Byron worstelde met het weggedrag van zijn auto en had een pitstrategie gok mislukt en uiteindelijk zette hem twee ronden naar beneden, het ruïneren van zijn race. Hij finishte drie ronden lager als 28e.

De serie racet zondag opnieuw in Dover, waarmee het dubbelweekend wordt afgesloten. De race is om 16.00 uur ET op NBCSN.

STAGE 1 WINNER: Denny Hamlin

STAGE 2 WINNER: Denny Hamlin

WIE HAD EEN GOEDE RACE: De vijfde plaats van Chase Elliott was zijn vijfde top 10 op rij. … Jimmie Johnson schoof naar een play-off plaats met zijn zevende plaats. Dit is de derde keer dit seizoen dat hij twee keer in de top-10 eindigde. Hij heeft dit seizoen al een keer drie opeenvolgende top 10’s gehad. … Ricky Stenhouse Jr.’s 10de plaats is zijn eerste top 10 in de laatste 11 races.

WHO HAD EEN SLECHTE RACE: William Byron ging de race in met 25 punten voorsprong op Jimmie Johnson voor de laatste play-off spo en vertrok buiten het play-off plaatje na een 28ste plaats te hebben behaald. … Kurt Busch crashte vroeg en eindigde als laatste in het 40 wagens tellende veld. Het incident werd veroorzaakt door contact van Erik Jones, die zich na de race op NBCSN verontschuldigde voor het incident.

NOTABLE: Denny Hamlin zei na de race dat het doel voor dit seizoen 10 overwinningen is. Hij is 60% van de weg threre.

NEXT: Zondag in Dover (16.00 uur ET op NBCS)