Javier Hernández

C.D. Guadalajara

Hernández begon te spelen bij C.D. Guadalajara’s lagere divisie team, “Chivas” Coras in Tepic, Nayarit in het seizoen 2005-06. Hij maakte zijn debuut voor Guadalajara in de Apertura van 2006 in een overwinning op Club Necaxa in Estadio Jalisco. Bij een stand van 3-0 kwam Hernández in de 82e minuut in het veld als vervanger van Omar Bravo, om vijf minuten later het vierde doelpunt van de wedstrijd te maken. Het was zijn enige doelpunt in zeven optredens in 2006-07. In 2007-08 maakte hij nog zes keer zijn opwachting zonder te scoren.

Hernández kwam tien keer in actie in de Apertura van 2008 zonder te scoren, maar in de Clausura van 2009 scoorde hij vier keer in vijftien optredens. In de Apertura 2009 eindigde Hernández als de op twee na topscorer, met elf doelpunten in zeventien optredens. Hij begon het Torneo Bicentenario van 2010 met acht doelpunten in vijf wedstrijden. Hij eindigde als gedeeld leider in de doelpuntenlijst van het Torneo Bicentenario 2010, met tien doelpunten in elf wedstrijden en nadat hij vijf wedstrijden niet had gespeeld vanwege een blessure die hij had opgelopen. Hij won ook de prijs voor beste aanvaller van het toernooi.

Manchester United

Transfer

File:Chicharito.ogv

Play media

Hernández bij zijn Manchester United-debuut

Manchester United werd in oktober 2009 voor het eerst geattendeerd op Hernández; een scout ging in december naar Mexico en meldde zich positief na het bekijken van een paar wedstrijden. Vanwege Hernández’ leeftijd was de club van plan te wachten met het doen van een bod, maar zijn mogelijke betrokkenheid bij het nationale elftal op het WK bracht de club ertoe een bod te doen. De hoofdscout van United, Jim Lawlor, werd in februari en maart voor drie weken naar Mexico gestuurd om Hernández te bekijken en diende opnieuw een positief rapport over hem in, voordat de advocaat van de club naar Mexico ging om het papierwerk af te ronden.

Op 8 april 2010 bereikte Hernández overeenstemming over een overeenkomst om voor een onbekend bedrag voor Manchester United te tekenen, onder voorbehoud van een aanvraag voor een werkvergunning. De dag ervoor was Hernández aanwezig geweest bij de kwartfinale van de Champions League die Manchester United op Old Trafford won van Bayern München. De deal werd in het diepste geheim gesloten; de zaakwaarnemer van Hernández werd niet ingelicht, evenmin als zijn grootvader Tomás Balcázar, die dacht dat Hernández een reis naar Atlanta in de Verenigde Staten zou maken. Als onderdeel van de deal speelde United een vriendschappelijke wedstrijd tegen C.D. Guadalajara om het nieuwe stadion van de Mexicaanse club op 30 juli te openen. Op 27 mei werd de werkvergunning verleend, waardoor de transfer op 1 juli officieel kon worden gemaakt.

Seizoen 2010-11

Hernández speelt voor Manchester United tegen de MLS All-Stars in het NRG Stadium, Houston in juli 2010

Hernández maakte zijn debuut voor United op 28 juli, toen hij in de 63e minuut inviel voor Nani in de 2010 MLS All-Star Game in het NRG Stadium, Houston; Hij maakte 18 minuten later zijn eerste doelpunt voor de club door de bal van net buiten het strafschopgebied over Nick Rimando te lobben na een lange doorloopbal van Darren Fletcher. Twee dagen later scoorde Hernández tegen Manchester United tijdens een vriendschappelijke wedstrijd voor zijn voormalige club, C.D. Guadalajara, en scoorde hij het eerste doelpunt in hun onlangs gebouwde stadion; hij begon de wedstrijd in een Chivas-trui en scoorde het eerste doelpunt na slechts acht minuten. In de rust wisselde hij van kant, maar hij kon een 3-2 nederlaag voor Manchester United niet voorkomen. Hij scoorde voor het derde voorseizoen op rij toen hij op 4 augustus in het nieuw gebouwde Aviva Stadium een 7-1 overwinning boekte op een XI van de Ierse Liga.

Hernández maakte op 8 augustus zijn competitiedebuut en scoorde daarbij zijn eerste doelpunt, de tweede van United in een 3-1 overwinning op Chelsea in het FA Community Shield van 2010. Hij kwam aan het begin van de tweede helft in het veld en kreeg een pass van Antonio Valencia, waarna het schot van de Mexicaan van zijn eigen gezicht afketste en in het net belandde. Op 16 augustus maakte Hernández zijn debuut in de Premier League toen hij Wayne Rooney verving in de 63e minuut van de 3-0 thuisoverwinning op Newcastle United. Op 29 september scoorde hij zijn eerste Champions League-doelpunt, toen hij van de bank kwam en het enige doelpunt maakte in een uitwedstrijd tegen Valencia. Op 16 oktober scoorde hij zijn eerste competitiedoelpunt voor United in een 2-2 gelijkspel thuis tegen West Bromwich Albion. Acht dagen later scoorde hij zijn eerste brace voor de club, tevens zijn eerste uitdoelpunt in de competitie, in een 2-1 uitwedstrijd tegen Stoke City. Twee dagen later scoorde hij op het laatste moment de winnende treffer, zijn eerste League Cup-doelpunt ooit, in een 3-2 overwinning op Wolves, waardoor de club doorging naar de kwartfinales, waar ze werd verslagen door West Ham United. Op 1 januari 2011 kopte hij de winnende treffer binnen in een 2-1 overwinning op West Bromwich Albion. Hernández werd de meest scorende Mexicaan in de geschiedenis van de Premier League nadat hij op 4 januari de score opende in een 2-1 thuisoverwinning op Stoke City.

Hernández speelt tegen West Brom op Old Trafford tijdens het seizoen 2010-11

Op 25 januari scoorde Hernández de gelijkmaker in een 3-2 comeback uitwedstrijd tegen Blackpool. Vier dagen later scoorde hij zijn eerste FA Cup-doelpunt toen hij de winnende treffer maakte in een 2-1 uitwedstrijd tegen Southampton. Hernández scoorde twee keer in een 4-0 overwinning op Wigan op 26 februari. Acht dagen later maakte hij een late troostgoal in een 3-1 nederlaag in de derby tegen Liverpool. Op 15 maart maakte Hernández twee doelpunten in een 2-1 thuisoverwinning op Marseille, waardoor United doorging naar de kwartfinales van de Champions League. Op 2 april scoorde hij het laatste doelpunt tegen West Ham United, dat na een achterstand van twee doelpunten met 4-2 won. Op 8 april werd Hernández bekendgemaakt als kanshebber voor de PFA Young Player of the Year award naast ploeggenoot Nani. Vier dagen later opende hij de score in de met 2-1 gewonnen kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea. De wedstrijd eindigde in totaal in 3-1, waardoor United doorging naar de halve finales. Op 23 april zette hij zijn vorm van doelpuntenmaker voort door met een kopbal de winnende treffer te scoren in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Everton.

Op 8 mei scoorde Hernández al na 36 seconden de openingstreffer in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Chelsea, waardoor United nog één punt verwijderd was van het winnen van de titel. Het doelpunt tegen Chelsea maakte hem de eerste speler sinds Ruud van Nistelrooy in het seizoen 2001-02 die 20 doelpunten voor de club maakte in zijn debuutseizoen. Hernández bekroonde zijn debuutseizoen bij Manchester United met het winnen van de Sir Matt Busby Player of the Year Award op 18 mei, waarvoor gestemd werd door de fans. Op 28 mei speelde Hernández alle 90 minuten in de 3-1 nederlaag tegen Barcelona in de Champions League-finale. Op 5 juli 2011 werd Hernández door de International Federation of Football History and Statistics uitgeroepen tot “World Goalgetter 2011”, met 13 doelpunten, voor andere spelers als Cristiano Ronaldo, Giuseppe Rossi en Lionel Messi.

Seizoen 2011-12

Na zijn deelname aan de 2011 CONCACAF Gold Cup met Mexico keerde Hernández terug naar Manchester United om te beginnen aan de voorseizoentraining in New York in aanloop naar de 2011 MLS All-Star Game. Op 26 juli 2011 werd hij naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een lichte hersenschudding had opgelopen nadat hij tijdens een trainingssessie met een bal op het hoofd was geraakt; hij was de volgende dag genezen, maar nam niet deel aan de wedstrijd.

Op 28 juli 2011 werd gemeld dat Rafael Ortega, de arts van C.D. Guadalajara, Manchester United had meegedeeld dat Hernández leed aan een reeds bestaande neurologische aandoening. Ortega legde ook uit dat Hernández als tiener last had gehad van “acute migraine en “hoofdpijn”. Hij nam niet deel aan een van de voorseizoenswedstrijden van United, noch aan de FA Community Shield van 2011. Hij miste ook United’s openingswedstrijd van het seizoen tegen West Bromwich Albion.

Hernández maakte zijn eerste opwachting in het seizoen 2011-12 op 22 augustus in een 3-0 overwinning tegen Tottenham Hotspur, toen hij in de 79e minuut van de bank kwam voor Danny Welbeck. Hij keerde terug in de basis op 10 september tegen Bolton Wanderers, waar hij twee keer scoorde in een 5-0 overwinning. Op 15 oktober 2011 kwam Hernández van de bank en scoorde de cruciale gelijkmaker tegen Liverpool op Anfield in een 1-1 gelijkspel. In de 81ste minuut gokte Hernández op de omhaal van Danny Welbeck uit een corner om de gelijkmaker binnen te koppen.

Hernández tekende op 24 oktober een nieuw vijfjarig contract dat hem tot 2016 aan Manchester United verbindt. De volgende dag werd bekend dat Hernández op de longlist voor de FIFA Ballon d’Or van dat jaar staat. Op 29 oktober scoorde Hernández zijn vierde competitiedoelpunt van het seizoen en de winnende tegen Everton op Goodison Park, in een 1-0 overwinning. Daarna scoorde hij zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen en de winnaar in United’s volgende uitwedstrijd bij Swansea City, een 1-0 overwinning. Hernández scoorde opnieuw in de volgende wedstrijd thuis tegen Newcastle United, toen het schot van Wayne Rooney geblokt werd door een verdediger en terug kaatste op Hernández en in het net belandde. In de volgende competitiewedstrijd van United, uit bij Aston Villa, werd hij vroegtijdig van het veld gedragen. Het leek erop dat hij zonder dat een tegenstander hem had uitgedaagd, over zijn enkel ging. Na de wedstrijd zei manager Sir Alex Ferguson dat Hernández schade aan zijn enkelbanden had opgelopen en maximaal vier weken uitgeschakeld zou zijn. Op 18 december maakte Hernández een verrassende vroege rentree tegen Queens Park Rangers. Hij viel in de 63e minuut in voor Danny Welbeck in de 2-0 overwinning op Loftus Road.

Op 31 januari 2012 scoorde Hernández zijn eerste doelpunt sinds november, en zijn zevende doelpunt van het seizoen in een 2-0 overwinning op Old Trafford tegen Stoke City, door de eerste van twee strafschoppen te scoren. Hernández zette zijn scoreformulier voort op 5 februari op Stamford Bridge tegen Chelsea, met het derde doelpunt in een comeback met drie doelpunten, toen hij een voorzet van Ryan Giggs binnenkopte. Op 16 februari maakte Hernández zijn eerste doelpunt in de Europa League, in een met 2-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Ajax in de ronde van 32. Hij scoorde opnieuw in de tweede ronde op Old Trafford op 23 februari, maar dit keer in een 2-1 thuisnederlaag. United won het duel echter nog met 3-2 in totaal. Op 18 maart scoorde Hernández twee keer in een 5-0 overwinning op Wolverhampton Wanderers.

Seizoen 2012-13

Hernández tijdens een trainingssessie met Manchester United in 2012

Hernández begon zijn derde seizoen bij United op 2 september 2012, toen hij in de 72e minuut inviel voor Danny Welbeck in een 3-2 overwinning tegen Southampton. Op 15 september stond hij aan de aftrap van de wedstrijd tegen Wigan Athletic en speelde hij alle 90 minuten. Ondanks een penalty die in de vijfde minuut gered werd door Wigan doelman Ali Al-Habsi, scoorde Hernández zijn eerste doelpunt van het seizoen, en assisteerde hij bij het doelpunt van teamgenoot Nick Powell in een 4-0 overwinning. Op 23 oktober maakte Hernández een brace in een 3-2 comeback tegen Braga in een Champions League groepsfase wedstrijd, nadat United met 2-0 had verloren in de eerste helft. Vijf dagen later scoorde hij de winnende treffer tegen het met negen man spelende Chelsea in een omstreden 3-2 overwinning, nadat hij geacht werd buitenspel te hebben gestaan bij het maken van het doelpunt.

Op 10 november 2012 kwam Hernández als invaller in de tweede helft in het veld en scoorde twee doelpunten toen United van een 2-0 achterstand terugkwam en Aston Villa met 2-3 versloeg op Villa Park. Aan het einde van de wedstrijd claimde Hernández de hattrick, maar uit herhalingen bleek dat zijn schot voor het tweede doelpunt van United naast werd geschoten en door Villa-verdediger Ron Vlaar in zijn eigen net werd gekeerd. Op 24 november scoorde hij zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen in een 3-1 thuisoverwinning op Queens Park Rangers. Op 26 december scoorde Hernández in de slotminuten het vierde doelpunt van United in een 4-3 overwinning op Newcastle United op Old Trafford. Hij begon 2013 op 1 januari met een brace tegen Wigan, waarmee hij United aan een 4-0 overwinning hielp. Op 26 januari scoorde Hernández opnieuw een brace, ditmaal tijdens een FA Cup-wedstrijd tegen Fulham die United met 4-1 won.

In een andere FA Cup-wedstrijd tegen Reading op 18 februari scoorde Hernández in de 72e minuut, waardoor United op een 2-0 voorsprong kwam. Zijn doelpunt zou uiteindelijk de doorslag geven, want United won de wedstrijd met 2-1. Hoewel hij op 23 februari 2013 aan de aftrap verscheen in de met 2-0 gewonnen Premier League tegen QPR, scoorde hij niet in die wedstrijd en scoorde hij pas weer op 10 maart in een FA Cup-wedstrijd tegen Chelsea, die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hernández opende de score in de laatste thuiswedstrijd van manager Sir Alex Ferguson op Old Trafford tegen Swansea City. Nadat een vrije trap niet werd weggewerkt, schoot hij in de eerste helft van zes meter raak en zette United op een 1-0 voorsprong, die vervolgens met 2-1 werd gewonnen. Hernández maakte het laatste doelpunt van het seizoen van United en het laatste doelpunt van het Ferguson-tijdperk, toen hij van dichtbij een voorzet binnen tikte in een 5-5 gelijkspel bij West Bromwich Albion op de laatste dag.

Seizoen 2013-14

Hernández maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen onder de nieuwe manager David Moyes op 25 september 2013, toen hij het enige doelpunt van een thuisoverwinning op rivalen Liverpool in de derde ronde van de League Cup scoorde. Op 26 oktober, met zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen, kopte hij de winnende treffer binnen toen ze op Old Trafford van een achterstand kwamen en Stoke met 3-2 versloegen. Drie dagen later maakte hij een brace – te beginnen met een penalty – in een 4-0 overwinning tegen Norwich City in de volgende ronde van de League Cup. In de halve finale van het toernooi dwong zijn doelpunt uit een voorzet van Adnan Januzaj in de laatste minuut van de extra tijd een strafschoppenserie af, die United verloor van Sunderland.

Lening aan Real Madrid

Op 1 september 2014 tekende Hernández voor Real Madrid voor een seizoenslange uitleenovereenkomst, met een optie tot koop aan het einde van de uitleenperiode. Hij onderging een medische keuring en tekende het contract diezelfde dag.

Hij maakte zijn debuut in de Madrileense derby op 13 september, waarbij hij Karim Benzema verving voor de laatste 27 minuten toen het team thuis met 2-1 verloor van Atlético Madrid. Op 19 september, Hernández kwam op als een 77e minuut vervanger voor Gareth Bale en scoorde zijn eerste twee doelpunten in een 8-2 uit-overwinning tegen Deportivo de La Coruña.

Hij scoorde het winnende doelpunt op 22 april 2015 in de 1-0 overwinning op Atlético Madrid, die Real Madrid naar de halve finales van de Champions League stuurde. Vier dagen later scoorde Hernández een brace in Madrid’s 2-4 uit-overwinning op Celta de Vigo.

Op 26 mei werd aangekondigd dat Hernández zou terugkeren naar Manchester United na het einde van zijn uitleenperiode, nadat Real Madrid had besloten om de leenverhuizing geen permanente deal te maken.

Permanente exit bij Manchester United

Op 29 augustus 2015 werd gemeld dat Manchester United-manager Louis van Gaal tegen Hernández had gezegd dat hij de club voor het sluiten van de transferwindow mocht verlaten. Hoewel hij nog een jaar onder contract stond, was het onduidelijk welke transfersom United voor hem zou vragen.

Hernández speelde op 22 augustus zijn laatste wedstrijd voor Manchester United in een doelpuntloos gelijkspel tegen Newcastle United op Old Trafford. Hij viel in als invaller in de 67e minuut, als vervanger van Adnan Januzaj. Omdat hij in zijn tijd bij Manchester United vaak als invaller inviel, behoort Hernández’ minuten-per-doelpunt-ratio tot de meest productieve in de geschiedenis van de Premier League.

Bayer Leverkusen

Op 31 augustus 2015 werd bekend dat Hernández een driejarig contract tekende bij Bundesliga-club Bayer Leverkusen voor een niet nader bekend gemaakt bedrag, naar verluidt £ 7,3 miljoen.

seizoen 2015-16

Hernández maakte zijn Bundesliga-debuut als invaller van 58 minuten in de 1-0 nederlaag tegen Darmstadt 98 op 12 september. Vier dagen later maakte hij zijn eerste doelpunt in de Champions League-groepsfase tegen BATE Borisov, met het derde doelpunt in de 4-1 overwinning. Op 23 september scoorde Hernández zijn eerste Bundesliga-doelpunt in de 1-0 overwinning van Bayer op FSV Mainz, en werd ook uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Op 20 oktober scoorde Hernández zijn eerste brace voor Leverkusen in het 4-4 gelijkspel tegen Roma in de Champions League. Hij sloot de groepsfase van de Champions League af met vijf doelpunten uit zes wedstrijden, maar Bayer slaagde er niet in zich te kwalificeren voor de knock-out fase, eindigde als derde in Groep E en zakte naar de Europa League.

Hernández werd uitgeroepen tot Bundesliga Speler van de Maand voor november; een maand waarin hij scoorde in een 2-1 verlies thuis tegen 1. FC Köln en tweemaal in de 3-1 tegen 1. FC Mainz. FC Köln en twee keer in de 3-1 overwinning op Eintracht Frankfurt. Op 12 december scoorde Hernández zijn eerste hattrick in Leverkusen’s 5-0 overwinning op Borussia Mönchengladbach, waarmee hij 15 doelpunten scoorde in zijn laatste 12 wedstrijden, en zijn totaal op 17 doelpunten in 20 wedstrijden bracht. Hij zou opnieuw worden uitgeroepen tot Bundesliga Speler van de Maand voor december.

Op 30 januari 2016, in Bayer’s tweede wedstrijd na de winterstop, scoorde Hernández twee keer in een 3-0 nederlaag van Hannover 96 om zijn 20e en 21e doelpunten van het seizoen te registreren. Twee dagen later werd hij voor de derde keer uitgeroepen tot Bundesliga Speler van de Maand.

2016-17 seizoen

Hernández scoorde en gaf een assist in Leverkusen’s 2-1 overwinning op SC Hauenstein in de eerste ronde van de DFB-Pokal op 21 augustus 2016. Twee dagen later werd gemeld dat Hernández Bayer’s openingswedstrijd van het seizoen tegen Borussia Mönchengladbach zou missen na het oplopen van een gebroken hand. Op 17 september scoorde Hernández zijn eerste doelpunt van het Bundesliga-seizoen bij Eintracht Frankfurt, maar hij miste een kans op de gelijkmaker laat vanaf de strafschopstip in het 2-1 verlies. De week daarop scoorde Hernández een perfecte hattrick tegen FSV Mainz 05, inclusief een winnende treffer in de blessuretijd, de derde hattrick van het Bundesliga-seizoen. Hij werd later uitgeroepen tot Bundesliga Speler van de Maand voor september.

Op 28 januari 2017 scoorde Hernández het tweede doelpunt van Bayer Leverkusen in de 2-3 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach, waardoor zijn elf-wedstrijdloze streak eindigde. Op 21 februari, na de wedstrijd tegen Atlético Madrid, werd Hernández de Mexicaanse speler met de meeste optredens in de Champions League met 47, waarmee hij het vorige record van Rafael Márquez van 46 optredens overtrof.

West Ham United

seizoen 2017-18

Op 24 juli 2017 sloot Hernández zich aan bij de Engelse club West Ham United voor een onbekend bedrag, naar verluidt ongeveer 16 miljoen pond, en tekende hij een driejarig contract. Hij kreeg het shirt met rugnummer 17. Hij maakte zijn debuut voor West Ham op 13 augustus en speelde alle 90 minuten in de 4-0 nederlaag tegen zijn voormalige club Manchester United op Old Trafford. De week daarop scoorde Hernández zijn eerste twee doelpunten voor West Ham in de 3-2 nederlaag tegen Southampton.

In november liep Hernández een hamstringblessure op tijdens zijn interland met Mexico, en er werd gemeld dat hij tot twee weken uitgeschakeld zou zijn. Na het ontslag van Slaven Bilić en de aanstelling van David Moyes als manager, bestond de vrees dat Hernández bij West Ham zou worden uitgesloten, net zoals hij dat bij Manchester United was. In reactie daarop noemde Moyes hem een “top doelpuntenmaker” en “een briljante afmaker”. Tijdens de wintertransferwindow waren er berichten dat Hernández de club al na zes maanden zou verlaten, waarbij hij in verband werd gebracht met een overstap naar de Turkse club Beşiktaş, evenals een mogelijke terugkeer naar Manchster United. Op 20 januari 2018 kwam hij van de bank om de gelijkmaker te scoren voor West Ham in hun 1-1 gelijkspel tegen Bournemouth, waarmee hij zijn eerste doelpunt scoorde sinds oktober. Na de wedstrijd prees Moyes de prestatie van Hernández en zei: “We hadden hem vandaag nodig.” Op 8 april, in een competitiewedstrijd tegen Chelsea, scoorde hij in de 73e minuut een doelpunt om de score op 1-1 te brengen, wat de negende keer markeerde dat hij tegen de club had gescoord.

2018-19 seizoen

Op 28 augustus 2018 scoorde Hernández West Ham’s derde doelpunt in blessuretijd van een 3-1 overwinning op AFC Wimbledon in de tweede ronde van de EFL Cup. In september verklaarde West Ham-manager Manuel Pellegrini dat Hernández last had van klierkoorts, waardoor hij verschillende wedstrijden moest missen. Hij zou herstellen en in oktober terugkeren op de training. Op 3 november scoorde hij zijn eerste Premier League-doelpunt van het seizoen in West Ham’s 4-2 overwinning op Burnley.

Op 22 februari 2019 scoorde Hernández het gelijkmakende doelpunt in West Ham’s uiteindelijke 3-1 overwinning op Fulham; op het eerste gezicht leek het alsof hij de bal van een meter had binnengekopt om te scoren, maar herhalingen van het doelpunt leken te laten zien dat de bal terugkaatste van Hernández’s arm om de bal in het net te plaatsen. Het was ook zijn 50ste doelpunt in zijn carrière in de Premier League en hij werd de eerste Mexicaan die deze mijlpaal bereikte. Op 16 maart stond hij opnieuw op het scorebord, toen hij in de tweede helft inviel en twee keer scoorde, waaronder de winnende in de rust, om een 4-3 overwinning op Huddersfield te bewerkstelligen.

seizoen 2019-20

Hernández speelt voor West Ham United in 2019

Voor aanvang van het seizoen kreeg hij het shirt met rugnummer 9 aangereikt. Hernández scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen 2019-20 Premier League op 17 augustus 2019 toen West Ham 1-1 gelijkspeelde met Brighton in het Falmer Stadium. Op 30 augustus diende Hernández een transferverzoek in bij West Ham en vloog hij naar Spanje om een medische keuring te voltooien in aanloop naar een voorgestelde verhuizing van 8 miljoen euro naar Sevilla.

Sevilla

Op 2 september 2019 sloot Hernández zich aan bij La Liga-club Sevilla voor een geheime prijs, naar verluidt 7,3 miljoen pond, waarbij hij een driejarig contract tekende. Hij maakte zijn competitiedebuut op 15 september in een uitwedstrijd tegen Alavés, waarbij hij in de 70e minuut als invaller in de 1-0 overwinning van Sevilla kwam. Vier dagen later, in een Europa League groepsfase wedstrijd tegen Azerbeidzjan Qarabağ FK, scoorde Hernández een vrije trap, de eerste in zijn carrière, in de 3-0 overwinning van zijn ploeg. Op 27 oktober scoorde hij zijn eerste doelpunt in La Liga met Sevilla in een 2-0 overwinning tegen Getafe.

File:Javier Hernández - Your Action Saves Lives.ogv

Play media

Hernández’s Spaanstalige public service announcement voor de staat Californië over de COVID-19 pandemie in 2020.

LA Galaxy

Op 21 januari 2020 tekende Hernández een driejarig contract bij Major League Soccer-club LA Galaxy, en werd daarmee de best betaalde speler in de competitie. Hij maakte zijn MLS-debuut op 29 februari in een 1-1 gelijkspel tegen Houston Dynamo, waarbij hij het team aanvoerde en de hele wedstrijd speelde. Op 13 juli scoorde hij zijn eerste doelpunt voor de club tegen Portland Timbers dat eindigde in een 2-1 verlies.