Tom Brady is terug in de groove; New England Patriots niet zo veel

(CNN) De Atlanta Falcons hebben dit script eerder gezien. Een NFL-team, geleid door Tom Brady, produceert een verbluffende comeback om harten te breken.

En terwijl de vorige keer Brady de New England Patriots terugbracht van een 28-3 achterstand in Super Bowl LI om de Falcons te bedwelmen, droeg de 43-jarige deze keer een Tampa Bay Buccaneers-trui.

Brady gooide 390 yards en twee touchdowns in de tweede helft om de Buccaneers te helpen een 17-0 achterstand bij rust te overwinnen en uiteindelijk met 31-27 te winnen.

See more

En het was Brady’s 46-yard touchdown pass naar Antonio Brown — de eerste van zijn Buccaneer carrière sinds het tekenen na zijn schorsing van acht wedstrijden — om de ploeg uit Florida laat in het vierde kwart hun eerste voorsprong van het spel te geven.

Nadat hij zijn ploeg naar de derde comeback-overwinning van het seizoen in het vierde kwart had geholpen, prees Brady het “evenwicht” van zijn teamgenoten.

“Iedereen hield vol. We hadden een moeilijke start, maar vonden een manier om te winnen,” zei hij.

“De verdediging kwam enorm op, maakte een aantal grote stops. Aanvallend heeft iedereen veel verschillende dingen gedaan en het was een geweldige overwinning voor ons team en we moeten erop blijven voortbouwen.”

Door de overwinning is het record van Tampa Bay verbeterd naar 9-5 dit seizoen met nog twee wedstrijden te gaan. Ze hebben slechts één overwinning nodig in de komende twee weken om een play-off plek te bemachtigen zonder enige hulp van andere uitslagen in de competitie.

LEES: Rugby wordt geconfronteerd met ‘wandelende tijdbom’ als spelers juridische stappen ondernemen over degeneratieve hersenziekte

Brady gooit een pass tegen de Atlanta Falcons. Brady gooit een pass tegen de Atlanta Falcons.

Niet zo rooskleurig

Na Brady bouwde Bill Belichick met de Patriots een van de grootste sportdynastieën in de Amerikaanse sportgeschiedenis.

Nadat hij als 199e werd gekozen in de 2000 draft, wonnen Brady en Belichick samen zes Super Bowls.

En tijdens hun lange reeks van succes, vestigden de Patriots een NFL-record van 11 opeenvolgende jaren van play-off optredens.

Maar nu Brady kiest voor een warmer klimaat na zijn verhuizing naar Tampa Bay en voormalig NFL Most Valuable Player Cam Newton nu aan quarterback is, lijkt die reeks successen tot een einde te komen.

Bezoek CNN.com/sport voor meer nieuws, features en video’s

Newton (rechts) loopt van het veld tegen de Miami Dolphins. Newton (rechts) loopt van het veld tegen de Miami Dolphins.
Zie meer

Op zondag, tegenover een opkomende Miami Dolphins geleid door 2020 No. 5 pick Tua Tagovailoa, werden de Patriots verslagen met 22-12, wat betekent dat ze officieel werden uitgeschakeld uit play-off contingentie.

Het betekent dat voor het eerst sinds 2008, fans niet in staat zullen zijn om Belichick’s handelsmerk scowl aan de zijlijn te zien als football verder gaat in januari in het post-season.

“Het is natuurlijk een teleurstellende dag voor ons,” Patriots hoofdcoach Belichick vertelde verslaggevers op een videoconferentie. “We hebben niets goed genoeg gedaan om de wedstrijd te winnen. Miami was gewoon beter dan wij vandaag. That’s the bottom line.”