NASCAR Cup Series på Talladega: Ryan Blaney vinder Geico 500 i photo finish, Bubba Wallace har top-15 placering

På grund af dårligt vejr blev søndagens GEICO 500 på Talladega Superspeedway udsat søndag aften. Det fulde løb over 188 omgange startede mandag kl. 15.00 ET med Fox som sender.

Ryan Blaney og hans No. 12 Ford Mustang tog sejren på Talladega. Det er sæsonens første sejr for Team Penske-køreren.

Det tætte løb og fotofinalen gav en vild afslutning i Alabama, hvor 5.000 fans så med live. Det er et af de første løb, siden coronavirus-pandemien ramte, hvor fans fik lov til at være på tribunerne.

Men det, der skete på banen, er ikke det eneste, der fik fans til at snakke forud for mandagens løb. I søndags blev der fundet en løkke i Bubba Wallaces garage i Talladega. Wallace er NASCAR’s eneste fuldtidskører i Black Cup Series, og selskabet udsendte en erklæring om, at de er “vrede og forargede.”

NASCAR-kørere viste deres støtte til Wallace ved at skubbe hans Chevrolet Camaro nr. 43 frem til startopstillingen og derefter stå omkring den inden løbet.

Atleter rundt om i sportsverdenen heppede på Wallace, og mens alle så på, var Richard Petty Motorsports-køreren med i kampen, da kørerne kørte de sidste omgange, men i overtiden faldt han til 17. pladsen, inden han sluttede som 14., hvilket var karrierens bedste placering for Wallace på Talladega.

Wallace gik ud til fansene efter løbet, mens han holdt sin næve op, mens hans bedste ven på banen Blaney tog imod sejren. Wallace sluttede kun tre tiendedele af et sekund efter vinderen og jokede efter løbet med ordene: “Mand, jeg ved, at jeg burde have vundet det forbandede løb. Vi løb tør for benzin.”

Lys og regn tvang en forsinkelse til det grønne flag søndag i Talladega, og med regn i prognosen også mandag, var det touch and go ved starten af løbet.

Søndagens udsættelse skyldtes til dels manglen på lys på Talladega, og løbet kunne ikke finde sted om natten.

Oddsmakere havde en tredeling om, hvilken kører der havde de bedste chancer for at vinde mandagens løb, idet Denny Hamlin, Brad Keselowski og Joey Logano lå på +1000 på vej ind til mandagens aktioner.