NASCAR Cup Series Talladegassa: Bubba Wallace sijoittui 15 parhaan joukkoon

Sunnuntain GEICO 500 -osakilpailu Talladega Superspeedwayllä lykättiin sunnuntai-iltana huonon sään vuoksi. Koko 188 kierroksen mittainen kisa alkoi maanantaina kello 15.00 ET ja Fox hoitaa lähetyksen.

Ryan Blaney ja hänen No. 12 Ford Mustanginsa veivät voiton Talladegassa. Kyseessä on Team Penske -kuljettajan kauden ensimmäinen voitto.

Kireä kisa ja valokuvafinaali tekivät hurjan loppukirin Alabamassa, jossa 5000 fania seurasi suoraa lähetystä. Tämä on yksi ensimmäisistä kilpailuista koronaviruspandemian iskun jälkeen, jossa fanit päästettiin katsomoon.

Mutta se, mitä radalla tapahtui, ei ole ainoa asia, joka sai fanit puhumaan maanantain kisaan lähdettäessä. Sunnuntaina Talladegassa Bubba Wallacen tallista löytyi silmukka. Wallace on NASCAR:n ainoa kokopäiväinen Black Cup Series -kuljettaja, ja seura julkaisi lausunnon, jossa he sanoivat olevansa “vihaisia ja närkästyneitä.”

NASCAR-kuljettajat osoittivat tukensa Wallacelle työntämällä hänen No. 43 Chevrolet Camaronsa lähtöruudukon eteen, minkä jälkeen he seisoivat sen ympärillä ennen kilpailua.

Ympäri urheilumaailmaa kannustivat Wallacea ja kaikkien katsellessa Richard Petty Motorsportsin kuljettaja oli mukana kilpailussa, kun kuljettajat ajoivat viimeiset kierroksensa loppuun, mutta jatkoajalla hän putosi 17. sijalle ennen kuin sijoittui 14:nneksi, mikä oli Wallacen uran paras sijoitus Talladegassa.

Wallace käveli kisan jälkeen fanien luokse pitäen nyrkkiään ylhäällä, kun hänen paras ystävänsä radan varrella Blaney otti voiton vastaan. Wallace jäi voittajasta vain kolme kymmenesosasekuntia ja vitsaili kisan jälkeen sanomalla: “Hitto, tiedän, että minun olisi pitänyt voittaa se hemmetin kisa. Meiltä loppui bensa.”

Salamointi ja sade pakottivat viivyttämään vihreän lipun avaamista sunnuntaina Talladegassa, ja koska sadetta ennustettiin myös maanantaiksi, kisan alku oli kosketusarka.

Sunnuntain lykkäys johtui osittain Talladegan valojen puutteesta, eikä kisaa voitu järjestää yöllä.

Vedonlyöntitoimittajien mukaan maanantain kisan voittoon oli kolme kuljettajaa, joilla oli parhaat mahdollisuudet voittaa maanantain kisa, kun Denny Hamlin, Brad Keselowski ja Joey Logano olivat +1000:lla maanantain toimiin lähdettäessä.