NASCAR Cup Series på Talladega: Ryan Blaney vinner Geico 500 i fotofinish, Bubba Wallace hamnar bland de 15 bästa

På grund av dåligt väder sköts söndagens GEICO 500 på Talladega Superspeedway upp på söndagskvällen. Det fullständiga loppet på 188 varv startade klockan 15.00 ET på måndagen och Fox skötte sändningen.

Ryan Blaney och hans Ford Mustang nr 12 tog hem segern på Talladega. Det är säsongens första seger för Team Penske-föraren.

Det tighta loppet och fotofinishen gjorde att det blev en vild avslutning i Alabama, där 5 000 fans tittade live. Detta är ett av de första loppen sedan coronaviruspandemin slog till som fansen fick vara på läktarna.

Men det som hände på banan är inte det enda som fick fansen att prata inför måndagens lopp. I söndags hittades en snara i Bubba Wallaces garage i Talladega. Wallace är NASCAR:s enda heltidsförare i Black Cup Series och företaget släppte ett uttalande där de säger att de är “arga och upprörda.”

NASCAR-förare visade sitt stöd för Wallace genom att skjuta hans Chevrolet Camaro med nummer 43 längst fram i startfältet följt av att stå runt den före loppet.

Attleter runt om i sportvärlden hejade på Wallace och med alla som tittade på var Richard Petty Motorsports-föraren med i kampen när förarna körde sina sista varv, men på övertid föll han till 17:e plats innan han slutade på 14:e plats, vilket var karriärens bästa placering för Wallace på Talladega.

Wallace gick ut till fansen efter loppet samtidigt som han höll upp sin knytnäve, medan hans bäste vän på banan Blaney tog emot segern. Wallace slutade bara tre tiondelar av en sekund bakom vinnaren och skämtade efter loppet och sa: “Man, jag vet att jag borde ha vunnit det jävla loppet. Vi fick slut på bensin.”

Ljus och regn tvingade fram en fördröjning till grön flagg på söndagen i Talladega och med regn i prognosen även på måndagen var det touch and go i början av loppet.

Söndagens uppskjutning berodde delvis på bristen på ljus i Talladega, vilket gjorde att loppet inte kunde äga rum på natten.

Oddsmakare hade en tredelning om vilken förare som hade de bästa chanserna att vinna måndagens lopp med Denny Hamlin, Brad Keselowski och Joey Logano på +1000 inför måndagens åtgärder.